23 Jun, 2017

Jautiena kepta folijoje su daržovėmis, sviestu, žolelėmis ir česnaku

Posted By: Julija Vyšniauskienė In: Pietūs Comment: 0 Hit: 977

Burnoje tirpastanti jautiena, persmelkta sviesto, žolelių, česnakų ir daržovių aromatais. Net neabejoju, kad pabandę, kepsite dar ir dar.

Porcijos: 4

Reikės:

1 kg. jautienos, supjaustytos į 1x1 cm. kubelius
0,5 kg. mažos saldžiosios bulvės, supjaustytos skiltelėm
2 morkos, supjaustytos griežinėliais
1 raudona paprika, supjaustyta kubeliais
1 žalia paprika, supjaustyta kubeliais
½ raudonas svogūnas, supjaustyti kubeliais
druskos ir pipirų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Česnakiniam sviestui:

½ puodelio sviesto, kambario temperatūros
¼ puodelio šviežiai pjaustytų petražolių
4 skilteles česnako, sutrinto
1 šaukštelis šviežių rozmarinų, kapotų
1 šaukštelis šviežių čiobrelių, kapotų
½ šaukštelis druskos
¼ arbatinio šaukštelio pipirų

Gaminimas:

Į vidutinio dydžio dubenį sudėkite saldžiąsias bulves, morkas, paprikas ir raudonuosius svogūnus. Įdėkite druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.

Foliją suplėšykite į kvadratus ir į jos vidurį dėkite daržovių mišinį, o ant viršaus mėsą.

Sviestas: nedideliame dubenėlyje sumaišyti sviestą, petražoles, česnakus, rozmariną, čiobrelius, druską ir pipirus. Padalinkite tolygiai ir dėkite ant kepsnių.

Suvinuoti foliją ir dėti ant griliaus, kai žarijos jau paruoštos kepti. Kepti maždaug kiekvievą pusę apie 10 minučių. Atsargiai atidarykite ir mėgaukitės nuostabiai kvapnia jautiena.



Comments

Leave your comment