03 Jul, 2017

Ar Shirataki mažo kaloringumo makaronai naudingi ar kenkia sveikatai?

Posted By: Julija Vyšniauskienė In: Aktualios naujienos Comment: 0 Hit: 448

    Šiais laikais žmonės stebuklais netiki, tačiau yra produktai, kuriuos vadina stebuklingais, o stebuklingi jie dėl savo itin mažo kaloringumo.
Todėl normalu, kad žmonės netiki tokiomis maisto alternatyvomis ir laiko jas nesveikomis. Taigi plačiau apie mažo kaloringumo produktus, kurie yra ekologiški, be gliuteno, be riebalų, žemo glikemijos lygio, be cukraus, itin mažo kaloringumo, be angliavandenių, yra puiki alternatyva tradiciniams makaronams, ryžiams, tinkami veganams, padeda mesti svorį ir susitvarkyti žarnyno veiklą. Taigi apie šiuos stebuklingus produktus plačiau.

Kas yra Shirataki makaronai?

    Kaip jau galite atspėti iš pavadinimo, Shirataki makaronai atsirado Japonijoje. Jie yra pagaminti iš Konjac šaknies. Jie turi drebučių tekstūrą ir yra puikus ląstelienos šaltinis - GLIUKOMANANO.

    Gliukomananas yra išgaunamas iš Konjac šaknų ir sumaišytas su vandeniu, virsta drebučių mase iš kurios gaminami įvairių formų produktai, t.y. makaronai, ryžiai, spagečiai.

    Dėl šių miltų savybės sugerti į save didelį kiekį vandens, jie ir turi tiek mažai kalorijų. Pagamintuose makaronuose yra 97% vandens ir 3% miltų.

    Jie beveik neturi skonio, tačiau atidarius pakuotę, jaučiamas šioks toks kvapas, kuris nusiplauna įdėjus Shirataki makaronus į rėtį ir praplovus kelias minutes po tekančiuvandeniu. Kvapas yra tik todėl, kad jie supakuoti su vandeniu.

Ar Shirataki Makaronai sveika?

    Atrodytų, kaip produktas, kuris neturi kalorijų yra chemijos ir naujų žmogaus sukurtų technologijų, tačiau šia makaronai yra visiškai natūralūs ir ekologiški.

    Šie makaronai turi daug ląstelienos, neturi kalorijų ir 100 g. produkto turi 4 g. angliavandenių. Gliukomananas, yra labai panašus į Chia (Ispaninio šalavijo) sėklas dėl savo sugebėjimo sugerti didelį kiekį vandens, todėl kaip ir Chia sėklos, gerina virškinimo sistemos veiklą, padeda išmatoms lengviau slinkti žarnynu ir jį valo. Shirataki makaronai yra pripažinti kaip puikūs probiotikai, nes skatina gerųjų bakterijų gamybą. Gerųjų bakterijų gamybą skatina netirpios ląstelienos, kurių daug yra vaisiuose ir daržovėse, todėl jas ir naudinga valgyti. Shitaraki makaronai šios ląstelienos turi labai daug.


Mitybos institucija išskiria pagrindines makaronų sąvybes:

-Puikus probiotikas, kuris maitina gerąsias bakterijas gyvenančias jūsų žarnyne, puikiai atstato žarnyno mikroflorą;
-Keliaudamos per virškinimo sistemą, netirpios skaidulos kontroliuoja žarnyno rūgščių ir šarmų pusiausvyrą (pH);
-Palaiko peristaltiką – žarnyno sienelių susitraukinėjimą, kuri stimuliuoja maisto judėjimą žarnyne;
-Apsaugo nuo vidurių užkietėjimo;
-Pagreitina toksinų pašalinimą per gaubtinę žarną;
-Palaikydamas tinkamą rūgščių ir šarmų pusiausvyrą, neleidžia mikrobams išskirti kenksmingų medžiagų, kurios gali sukelti storosios žarnos vėžį;
-sėkmingai padeda mesti svorį.

Kodėl su šiais produktais svorį mesti yra lengviau?

    Shirataki produktai yra rekomenduojami laikantis mažo kaloringumo dietos, siekiant užtikrinti sotumo jausmą, mažai kalorijų turinčiais produktais. Šie produktai žarnynu juda lėtai, todėl sotumo jausmas išlieka ilgiau. Tyrimai parodė, kad kasdien 1-2 pagrindinius patiekalus, papildžius šiais produktais lengvai netenkama svorio. Sunaudojus vieną 300 g. pakuotę per dieną, sutaupome apie 500 kalorijų.

Plačiau apie GLIUKOMANANĄ

    Gliukomananas – natūrali maistinė skaidula, gaminama iš Amorphophallus konjac augalo šaknies. Ši medžiaga veiksmingai mažina cukraus kiekį kraujyje bei su maistu patekusių angliavandenių rezorbciją žarnyne. Kas vyksta? Skrandyje išbrinkęs gliukomananas sukelia sotumo jausmą, todėl natūraliai sumažėja maisto poreikis. Tai naudinga žinoti ir tiems, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių pageidauja suliesėti.

    Medicinos institutas teigia, kad ši medžiaga žarnyne sujungia tulžies rūgštis, kurios greičiau pasišalina iš virškinamojo trakto, taip blogojo cholesterolio ir trigliceridų koncentracija kraujyje mažėja.

Gliukomananas mažina:
-angliavandenių pasisavinimą,
-cukraus ir bendrą cholesterolio kiekį kraujyje,
-didina audinių jautrumą insulinui,
-gerina medžiagų apykaitą
-stiprina imuninę sistemą.
-ši veiklioji medžiaga taip pat skatina greitesnį žaizdų, pragulų, opų gijimą bei odos atsinaujinimą.

Kur įsigyti Shirataki makaronų?

    Mūsų šalyje šie makaronai dar nėra labai populiarūs, tačiau jų jau galite įsigyti paspaudę šią nuorodą: Shirataki makaronai.

    Mūsų internetinės parduotuvės www.mixbox.lt bloge, taip pat rasite įvairių patiekalų receptų kaip skaniai ir įdomiai pasigaminti šiuos produktus.

    MixBox - lengvas kelias, liekno kūno link!

...

Comments

Leave your comment