20 Oct, 2017

Jautiena su kiviais, kepta orkaitėje

Posted By: Julija Vyšniauskienė In: Vakarienė Comment: 0 Hit: 481

Jautiena yra retas "svečias" mūsų virtuvėje, nes pagaminti ją minkštą ir sultingą man niekada nepavyko. Nepavyko kol neatradau šio nuostabaus recepto. Net neabejoju, kad nuo šiol jautiena bus dažnas patiekalas ant mūsų stalo. Šį kartą išbandžiau kepti paprastai orkaitėje, mėsa gavosi minkšta ir sultinga.

Reikės:
1 kg. jautienos
2 kivių
1 didelės galvutės česnako
2 šakelių šviežio
druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Česnaką ir kivius susmulkiname, supjaustome rozmariną (be šakelių), dedame druską, pipirus ir viską išmaišome.

Gauta mase ištepame mėsa ir laikome ne ilgiau nei 6 valandas.

Išsimarinavusią mesą kepate 2 valandas iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Patiekiau su keptais orkaitėje portabelos grybais ir česnako galvomis, bei briuselio kopūstais, kuriuos pakepiau keptuvėje su sviestu ir druska.

Comments

Leave your comment