13 Feb, 2018

Tuno didkepsniai

Posted By: Julija Vyšniauskienė In: Vakarienė Comment: 0 Hit: 227

Tunas - tai, viena skaniausių žuvų, tačiau paruošti ją skaniai yra labai sudėtinga. Aš sužinojau paslaptį, tuno kepsnius reikia išmirkyti marinate su aliejumi ir jis būna tobulas. Sužinojom, išbandėm ir nenusivylėm, tikiuosi patiks ir jums.

Reikės (2 asmenims):

2 tuno didkepsnių

Marinatui:
3 šaukštų citrinos sulčių
2 skiltelių česnako
citrininio čiobrelio (naudojau šviežią, tai užteko lapelių nuo kelių šakelių)
šviežio rozmarino pagal skonį, tačiau nepadauginkit, jis labai sodraus skonio
šlakelis agavos sirupo ar bet kokio saldiklio kokį turite
druskos ir pipirų pagal skonį
pusę stiklinės alyvuogių aliejaus

Viską sutriname trintuve, blenderiu ar kuo turite. Gauta mase užpilame didkepsnius ir palaikome juos apie valandą, karts nuo karto apversdami, kad prieskoniai ir aliejus įsigertų į žuvį.

Garnyrui pasirinkau špinatus su spalvotais kalafiorais ir česnakų padažu. Padažui naudojau sutrintus:
1 skiltelę česnako
pora šaukštų alyvuogių aliejaus
šlakelį citirinų sulčių
žiupsnelį druskos


Comments

Leave your comment